Quick paneer gravy to serve with Roti / Naan / pulao /.....
Homemade Paneer recipe ( Click here )
செய்முறை
மிக்சியில் 2 பெரிய வெங்காயம், 1 தக்காளி, இஞ்சிபூண்டு சேர்த்து,
அரைக்கவும்.
கடாயில் எண்ணெய் / வெண்ணெய் விட்டு,
மஞ்சள்தூள், 1/2 ஸ்பூன் மிளகாய்தூள், 1 ஸ்பூன் மல்லிதூள்,
1 ஸ்பூன் கறிமசாலாதூள் சேர்க்கவும்.
உடனே அரைத்த விழுது, உப்பு சேர்த்து கலந்து , 2 நிமிடம் மூடி வைக்கவும்.
பின் தேவையான தண்ணீர் சேர்த்து கொதிக்க விட்டு, பன்னீர், சிறிது சர்க்கரை மற்றும் கசூரிமேத்தி சேர்த்து, மூடி 1 நிமிடம் வைத்து,
அடுப்பை அணைக்கவும்.
சுவையான பன்னீர் கிரேவி தயார்.
First prepare paneer as given in the link ( Above )
Let it rest in strainer.
Then
Make a coarse paste with 2 onions, tomato and ginger garlic.
Heat some oil in kadaai, add turmeric powder, 1/2 spoon chilly powder,
1 tsp of Dhaniya powder and a tsp of masala powder, mix.
Add grounded masala, salt, mix and close with lid for 2 minutes.
Add required water, allow it to boil.
( Flip down the paneer from strainer, cut into cubes )
Add Paneer , sugar and kasoori methi,
close with lid for a minute.
Now quick paneer gravy is ready to serve with Roti / Naan / pulao /.....
No comments:
Post a Comment