1. Cook 1/2 cup of Bengalgram till 90% done and keep aside.
2. Make a paste of 1/4 cup Coconut, Greenchillies 3, 1/4 tsp of cuminseeds and keep aside.
3. Peel the skin , remove the seeds in centre and chop a Snake gourd.
4. Then , Heat some oil in a kadai, Season some Mustard seeds, curryleaves and drychillies.
Add some onions chopped, saute lightly
Add chopped snake gourds, saute and cover with lid till 1/2 done ( in medium flame )
5. When it is half cooked, Add cooked dal and grounded paste.
Add salt and some water.
Let all cook together for 10 mts to a thick consistency.
Serve hot with plain rice, Dosa,....
செய்முறை
1. 1/2 கப் கடலை பருப்பை 3/4 பதம் வேகவைத்து வைக்கவும்.
2. 1/4 மூடி தேங்காய் துருவலை , சீரகம் பச்சைமிளகாய் சேர்த்து விழுதாக அரைக்கவும்.
3. 1 புடலங்காயை தோல் சீவி, விதை நீக்கி , நறுக்கி வைக்கவும்.
4. பின் ஒரு கடாயில் எண்ணெய் விட்டு, கடுகு கறிவேப்பிலை, மிளகாய் தாளித்து,
நறுக்கிய வெங்காயம் சேர்த்து வதக்கவும், அதனுடன் காயை சேர்த்து வதக்கி,
மூடி, காயை 1/2 பதம் வேகவிட்டு,
பின் அதில் பருப்பையும் தேங்காய் விழுதையும் சேர்த்து,
உப்பு மற்றும் தேவையான தண்ணீர் சேர்த்து, மூடி,
கூட்டு பச்சைவாசனை இல்லாமல், கெட்டியாகும் வரை விட்டு
அடுப்பை அணைக்கவும்
No comments:
Post a Comment