எளிதில் சமைக்க ருசிக்க @ Neelavin Samayalarai

Spicy Beetroot Paratha / பீட்ரூட் பராத்தா



Ingredients

Wheat flour , salt, water , oil :  Make a soft dough



செய்முறை


சப்பாத்திக்கு மாவு பிசைந்து ,
உருட்டி தேய்க்கவும்.

அதன் மேல் கெட்டியாக அரைத்த பீட்ரூட் சட்னி 1 ஸ்பூன் வைத்து,
பரவலாக தடவி, மடிக்கவும்.
மீண்டும் அதை உருட்டி , தேய்த்து, 
சப்பாத்தி கல்லில் இருபுறமும் சுட்டெடுக்கவும்.

சுவையான , எளிதில் செய்ய கூடிய , சத்தான பராத்தா தயார்.

குருமா அல்லது தயிர் பச்சடியுடன் பறிமாறவும்
குழந்தைகளுக்கு,  லன்ச் பாக்ஸில் ரோல்களாக வைத்து விடவும்.


Spread a tsp of Chutney on the rolled parathaa, 
make a Pleat and roll Again .

Cook it on tava both the sides and serve with Raita / Kurma.

Easy and Healthy Lunch box idea for kids.

Variations / Tips:

1. Can add the chutney while kneading the dough .

or

2. Make a Normal dough.
Make a Pink dough with flour , chutney and water .

Make balls and
Roll both the parathaas seperately.

Then layer  on one another, make a roll, cut to portions and again 
Roll it to paratha which looks like colourful layer paratha.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...