Ingredients
For Batter:
Jowar/ chola Flour - 1.5 cup ( in 200 ml cup )
Idly Batter - 1/2 litre ( click on the link for recipe )
water, salt
To grind and add in batter:
Few Onions, curryleaves and Cumin seeds
Oil for frying Paniyaram.
செய்முறை
1/2 லி , புளித்த இட்லி மாவுடன் , சிறிது உப்பு,
1.5 கப் வெள்ளை சோள மாவு, தண்ணீர் சேர்த்து கலக்கவும்.
இட்லி மாவு பதம் கலக்கி வைக்கவும்.
பின்
சிறிது வெங்காயம் , கறிவேப்பிலை, சீரகம் அரைத்து சேர்த்து,
கலக்கி, சிறிது நேரம் மூடி வைத்து,
பின் பணியாரம் செய்யவும்.
சூடாக , தேங்காய் சட்னி வைத்து பறிமாறவும்.
Jowar / chola Paniyaram
Mix all the ingredients mentioned , to a smooth batter.
Let it rest for sometimes.
( Atleast rest the prepared batter for 1 to 3 hours to enhance its taste )
Then
Heat the paniyaram pan, pour some oil in each hollow .
pour the batter till 3/4 th .
When one side is done , flip to other side and cook till done.
It will be Spongy inside and crispy outside.
Serve with coconut chutney.
No comments:
Post a Comment