Ingredients
Romano Beans - 200 gms ( Italian flat bean )
Tomatoes - 2
Potatoes - 2
Turmeric powder - 1/4 tsp
Sambar powder ( click here for recipe ) - 1.5 tsp
salt
Oil -2 tsp
Mustard seeds - 1/2 tsp
Curryleaves , dry chillies
Can Substitute this beans with Regular beans available / Brinjal
செய்முறை
ரொமேனோ பீன்ஸை கழுவி, ஓரத்தை வெட்டி நறுக்கி வைக்கவும்.
தக்காளி, உருளையை நறுக்கவும்.
ஒரு கடாயில் எண்ணெய் விட்டு, கடுகு கறிவேப்பிலை மிளகாய் ,
தாளிக்கவும்.
பின் நறுக்கிய காய்களை போட்டு,
அதனுடன் மஞ்சதூள், சாம்பார்தூள் , உப்பு சேர்த்து, பிரட்டி
சிறிது தண்ணீர் சேர்த்து, மூடி , வேகவைக்கவும்.
குறிப்பு:
இந்த பீன்ஸ் , சாதா பீன்ஸை விட வேக சமயம் எடுக்கும்.
காய் வெந்து, சிறிது தண்ணீர் இருக்கும் போதே ,
அடுப்பை அணைக்கவும்.
சாதம் / சப்பாத்தி / ரோட்டி , புல்காவுடன் பறிமாறலாம்.
Tangy Romano Beans with potato Recipe
wash the vegetables.
Remove the edges and cut the Beans.
Cut the tomatoes and potatoes , keep aside.
Heat oil in a kadaai, season Mustard seeds , curryleaves and drychillies.
Add the chopped veggies, turmeric , salt and sambar powder.
Mix and add some water to cook.
Close with lid and allow it to cook.
( This beans take longer time to cook )
When the veggies are done and some excess water ( like sauce consistency ) is in it,
Off the Stove.
This Tangy veggie goes well with
Chapathi / Roti / Phulka / Rice.
No comments:
Post a Comment