Ingredients
Chopped Beans - 1 cup
Fresh Peas - 1/2 cup
Onion - 1
Greenchillies -2
Gingergarlic paste - 1/2 tsp
Tomato -1
Turmericpowder
Chillypowder -1/2 tsp
Dhaniya powder - 1 tsp
Salt
For making paste:
Coconut scrapped - 1/2 cup
Ani seeds / Sombu - 1 tsp
Oil - 1tbsp
Cinnamon, cloves, cardomom for seasoning
Corianderleaves
செய்முறை
பீன்ஸை காம்பு மற்றும் நாறு நீக்கி, நறுக்கி வைக்கவும்.
ஒரு கடாயில் எண்ணெய் ஊற்றி,
பட்டை லவங்கம் ஏலக்காய் தாளித்து,
வெங்காயம் , பச்சைமிளகாய் சேர்த்து வதக்கவும்.
பின் இஞ்சிபூண்டு விழுது சேர்த்து வதக்கி,
பின் தக்காளி, மஞ்சள்தூள், மிளகாய் தூள், மல்லிதூள் சேர்த்து
பிரட்டியவுடனே பீன்ஸ் மற்றும் பட்டாணியை சேர்க்கவும்.
உப்பு சேர்த்து சிறிது நேரம் மூடி
வேகவைக்கவும் ( மிதமான சூட்டில் )
காய் 3/4 பதம் வெந்ததும், தேங்காய் சோம்பு விழுது ,
கொத்தமல்லிதழை சேர்த்து கலக்கி ,
சிறிது தண்ணீர் சேர்த்து
காய் வேகும் வரை விட்டு,
அடுப்பை அணைக்கவும்.
சப்பாத்தி, சாதம் , தோசையுடன் பறிமாறலாம்.
Beans peas curry Recipe
Heat oil and season garammasalas.
Add chopped onions, greenchilliies , saute lightly.
Add gingergarlic paste, saute well.
Add chopped tomatoes, turmeric powder,chillypowder , dhaniya powder.
Mix and immediately add chopped vegetables .
Add salt.
Mix , close with lid and allow it to cook 3/4 th keeping in medium flame.
Then add coconut masala paste, coriander leaves and some water.
Mix and allow it cook till veggies are done .
Serves well with Roti varieties, Rice and Dosa.
No comments:
Post a Comment